Tre Medelhavsländer

Avkoppling & fina utflykter vid Adriatiska havet

Välkommen med till Slovenien, Kroatien och Italien. En resa där vi varvar avkopplande dagar i det härliga klimatet med intressanta utflykter och god mat. En resa för både den livsnjutande och äventyrslystne.

Dag 1
Lördag 21 september
05:00 Resecentrum Åtvidaberg
05:30 Laddstoppet Överum
05:45 Vallåkragatan 1, Gamleby (Svevia, inhägnad parkering)
06:10 Traktorvägen 10, Västervik (Roséns Skogstransporter, inhägnad parkering)
07:00 Folkets Park Vimmerby

Vi Lämnar våra hemorter och vår reseledare kliver på som är med hela resan. Efter stopp i Ljungby med möjlighet att köpa frukost fortsätter vi färden med färjan till Danmark och sedan vidare till Rödby för överfarten till Puttgarden. Därifrån har vi några timmar kvar till dagens etappmål, Bremen. Här checkar vi in på Atlantic Hotel Universum och äter en gemensam middag.

Dag 2
Frukost därefter fortsätter vi resan genom Tyskland och vår reseledare berättar om landskap och städer som passeras. Vi stannar för lunchrast på lämpligt ställe och framåt kvällen når vi Ingolstadt, staden där Audi har huvudkontor och fabrik med 40.000 anställda. Här väntar middag och sköna sängar på Ara Comfort Hotel.

Dag 3
Efter frukost kör vi vidare genom Bayern, förbi München och in i Österrike. Nu väntar ett mer dramatiskt landskap när det vackra Alp-landskapet tar emot oss. Vi passerar Salzburg och stannar för lunchuppehåll. Under eftermiddagen kommer vi
in i Slovenien och stannar vid slottet Bled som vi har entré till. Det ligger magnifikt på en 130 meter hög klippa med utsikt över sjön. Vi spenderar lite tid att njuta av slottet och dess utsikt innan vi fortsätter förbi Sloveniens huvudstad Ljubljana och kommer på kvällen fram till Hotel Riviera i Portoroz som ska bli vårt hem de kommande 7 nätterna. Hotellet ligger precis vid Adriatiska havets strand, med ett skyddat läge inne i en bukt, samt har inom- och utomhuspooler. Frukost och middag alla dagar på hotellet.

Dag 4
Första dagen utforskar vi närområdet med en lokal ciceron – Portoroz och grannen Piran. Den pittoreska kulturpärlan Piran har en bilfri gammal stadsdel och stadens historia går ända tillbaka till antikens Grekland. Staden är en riktigt arkitektonisk
pärla i venetiansk gotik, renässans och barock. Tillbaka till hotellet där tiden är fri att ytterligare utforska staden eller avnjuta hotellets faciliteter. Middag på kvällen.

Dag 5
Nu tar vi en helt ledig dag. Passa på att koppla av eller flanera runt på gatorna i Sloveniens härliga klimat. Kanske de uppvärmda poolerna eller havet lockar till ett dopp. Middag på hotellet.

Dag 6
Idag ska vi göra fina besök inåt landet i Slovenien. Först åker vi till det som anses vara stamorten för Lippizanerhästarna nämligen Lipica hingstfarm. En guide tar emot oss och introducerar oss för hästrasen, som kanske är mest känd genom
spanska ridskolan i Wien. Vi lämnar Lipica och åker mot nästa besöksmål, de mäktiga Postojna-grottorna. Grottorna är de längsta i världen som är öppna för allmänheten och innehåller både konsertsal och postkontor. En helt sagolik värld
öppnar sig när det tåg vi åker med tar oss in i berget. Det är häpnadsväckande hur vackert och storslaget det är. Tillbaka under bar himmel tar bussen oss tillbaka till hotellet i Portoroz. Den här utflyktsdagen lär vi minnas tillbaka till med glädje när vi summerar intrycken från resan. Middag på hotellet.

Dag 7
Denna dag gör vi en utflykt till Italien. Det skiljer bara drygt 30 kilometer mellan Portoroz i Slovenien och Trieste i Italien. Faktum är att de båda tillhörde det Habsburgska riket fram till 1918 då riket föll sönder och Trieste tillföll Italien. Vi flanerar runt i den vackra staden och en guide visar oss runt bland annat besöker vi slottet Miramare med dess exotiska växter i slottsparken. Åter till hotellet och middag på kvällen.

Dag 8
Nu ska vi besöka det tredje medelhavslandet på vår resa, nämligen Kroatien. Vi tar hjälp av en lokal guide som visar oss de medeltida pärlorna Porec och Rovinj. Båda med gamla, trånga stadskärnor som halvöar ut i havet. Här trängs historien med mysiga serveringar. På eftermiddagen stannar vi till hos en vinbonde och provar några goda viner från området Istrien i Kroatien. Tillbaka till hotellet för middag.

Dag 9
Idag är det avkoppling och egna strövtåg på programmet. Nu är vi lite mer hemtama i staden och kanske någon vill åka tillbaka till närbelägna Piran och utforska mer av dess fina arkitektur eller bara vara vid poolen. Vi samlas på kvällen
för middag.

Dag 10
Vi tar farväl av Hotel Riviera och påbörja vår färd tillbaka. Efter frukost sätter vi oss bekvämt tillrätta i bussen och åker genom det vackra berglandskap som utgör delar av Slovenien. Här finns bland annat skidorten Kranjska Gora som håller
världscuptävlingar i utförsåkning. Vidare genom Österrike och lämpligt stopp för lunch i det underbara landskap vi befinner oss i. In i Tyskland och Bayern mot dagens mål som är Ingolstadt och samma hotell som på nedresan, nämligen Ara Comfort Hotel. Middag på hotellet.

Dag 11
Stärkta av en god frukost åker vi vidare. Denna gång åker vi genom stora delar av gamla Östtyskland. Vår reseledare förser oss med intressant information längs vägen. Vi passerar musikstaden Leipzig, där Johann Sebastian Bach levde, och
fortsätter förbi Berlin. Rostock är dagens slutdestination och InterCity Hotel som väntar på oss med sköna sängar. Gemensam middag.

Dag 12
Vi påbörjar vår sista dag tillsammans med att äta en riklig frukost innan vi tar färjan klockan 09:00 till Gedser i Danmark. Färjeöverfarten tar 2 timmar och sedan fortsätter vi genom Danmark till Helsingör och färjan till Helsingborg. Ett stopp för
mat i Ljungby och sedan sista biten hem. Hemkomst på kvällen efter en resa som skapat många minnen och varit avkopplande för kropp och själ.

Pris: SEK 19.500:- vilket inkluderar bussresa, färje- och turistavgifter. del i
dubbelrum med frukost och 11 middagar. Entréer, guidningar och utflykter enligt
program. Reseledarservice. Enkelrumstillägg 4.600:-

Medtag giltigt pass och sjukförsäkringskort.
Valutan är Euro.

Välkommen med önskar Ukna Busstrafik

Avresa: 21 september 2024
Hemresa: 2 oktober 2024
Pris: 19.500:-
Via Åtvidaberg

Boka resa

Boka resa

Pris 150:- per person. Gäller vid avbokning innan resa mot uppvisande av läkarintyg. Gäller ej evenemangsbiljetter. Har du reseförsäkring genom hemförsäkring eller ditt bankkort rekommenderar vi att nyttja det.

Ukna Busstrafik AB är ett familjeföretag i andra generationen. Vi har mångårig erfarenhet av turism. Företaget bildades 1967 och har idag tjugo anställda med stort kunnande inom bussbranschen.
Kontakt
Kasinge, 594 73 Överum
Meny
Producerad av