Gotland

En ö full av kontraster och platser som för tankarna till Korsikas dramatiska klippformationer och Västindiens azurblå hav. Till Afrikas savann och Franska Rivierans sprudlande nöjesliv. Känn historiens vingslag i det medeltida Visby med sin ringmur från 1200-talet. 80 mil kust som bjuder på långa sandstränder, vackra klapperstensstränder och mäktiga raukområden. Upplevelserna, likväl som möjligheterna, är näst intill gränslösa.

Måndag
Påstigning: 10:00 Edsbruk, 10:05 Helgenäs, 10:15 Busshållplatsen Björnsholm, 10:25 Värmeverket Gamleby, 10:45 Busshållplatsen Coop/Allén Västervik

Färden går mot Oskarshamn där vår färja till Gotland avgår 13:20. Vi har en härlig båtresa på ungefär 3 timmar framför oss och det går att köpa något ätbart ombord. Vi anländer till det underbara Gotland och det charmiga och grönskande Visby. Bussen tar oss till Tofta Strandpensionat där vi ska bo under tre nätter. Samtliga rum ligger i fristående enplanslängor i skogsbrynet vid sanddynerna. Alla rum har dusch/WC. Det finns flera sällskapsrum med TV. Frukost serveras i hotellets huvudbyggnad. Middag på kvällen.

Tisdag
Efter frukost ansluter en lokalguide och är med under dagen. Dagens utflykt går mot södra Gotland som kallas för ”Sudret” och är en gammal jordbruksbygd med bördiga jordar. Vår guide berättar för oss om denna vackra del av ön. Vi besöker bland annat öns sydspets där vi finner Hoburgen – en 750 meter lång och 150 meter bred strandremsa, fylld av raukar och söndervittrade kalkstensbranter. Som en galjonsbild tronar här Gotlands mest berömda rauk, Hoburgsgubben. Vi gör ett besök i en av de vackra kyrkorna på ön. Om slipstensmuseet är öppet stannar vi till där och det blir även ett besök på en hantverksbutik. Lunch på Pensionat Holmhällar. På kvällen samlas vi åter för en gemensam middag.

Onsdag
Vi börjar dagen med frukost och därefter stiger vi ombord på bussen. Tillsammans med guiden ska vi göra en utflykt till de norra delarna av ön. Vi åker mot färjeläget i Fårösund för en båttur till Fårö. Sedan kan vi börja vår resa på denna märkliga ö, där språket och sederna skiljer sig avsevärt från andra delar av Gotland. Fårö har bibehållit ett ålderdomligt kulturlandskap, förändringarna genom århundradena är obetydliga. Kustens vidsträckta raukfält och klapperstränder ger i sin storslagenhet intryck av urtid. Lunchen serveras på Fårögården. Under återresan stannar vi vid Slite kalkbrott. Åter till hotellet och middag på kvällen.

Torsdag
Efter frukost och packning åker vi en tur på mellersta delen av ön och äter lunch innan vi kommer till Visby. Fri tid i Visby där rikskända Almedalen, vackra Botaniska trädgården, imponerande S:ta Maria domkyrka och mycket mera finns att besöka. Färjan avgår 16:50 och vi är i Oskarshamn 20:00. Bussen tar oss sedan hem efter några härliga dagar på Rosornas ö!

Pris 5.850:- per person vilket inkl. bussresa, färja, övernattning i dubbelrum 3 nätter, 3 frukost, 3 luncher, 3 middag samt lokalguide 2 dagar. Enkelrumstillägg 840:-

Uppge namn, adress, telefon, e-post (om det finns) födelseår-månad-dag, samt ev. matallergier vid bokning.

Välkomna med!
UKNA BUSSTRAFIK

Avresa: 14 augusti 2023
Hemresa: 17 augusti 2023
Pris: 5.850:-

Boka resa

Boka resa
Ukna Busstrafik AB är ett familjeföretag i andra generationen. Vi har mångårig erfarenhet av turism. Företaget bildades 1967 och har idag tjugo anställda med stort kunnande inom bussbranschen.
Kontakt
Kasinge, 594 73 Överum
Meny
Producerad av