Dresden, Berlin & Potsdam Natur, Kultur & Historia

Följ med till den mycket vackra barockstaden Dresden och det natursköna landskapet sydost om
staden med sina dramatiska sandstensklippor. Lägg därtill historisk stadsrundtur i Berlin och
slottens stad Potsdam. Allt förpackat i en enda resa!

Dag1
04:30 Resecentrum Åtvidaberg
05:00 Laddstoppet Överum
05:15 Vallåkragatan 1, Svevia Gamleby (inhägnad parkering)
05:40 Traktorvägen 10, Västervik (Roséns Skogstransporter inhägnad parkering)
06:30 Folkets park Vimmerby

Efter påstigning stannar vi för att äta gemensam frukost. Längs vägen kliver vår reseledare Annika Carlberg Sjöström på. Hon har en gedigen kunskap om området vi ska besöka. Färja från Trelleborg i Skåne tar oss till Sassnitz i Tyskland. Gemensam lunch på färjeöverfarten som tar cirka 2,5 timme. Vi ankommer Sassnitz på ön Rügen och fortsätter vår färd mot de södra delarna av Berlin där Van der valk Hotel Brandenburg väntar på oss. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2
Efter en stärkande frukost åker vi söderut mot Dresden. Vi börjar vår vistelse i staden, som också kallas Florens vid Elbe, med en cirka 2 timmar stadsrundtur. Staden är häpnadsväckande vacker trots de massiva bombningarna den utsattes för under senare delen av andra världskriget. Under eftermiddagen kliver vi ombord en sightseeingbåt på floden Elbe som rinner genom staden. Från vattnet ser vi flera vackra slott och den blåa bron, ”Blaues Wunder”. Bussen möter upp oss och vi åker tillbaka för middag på Achat Hotel Dresden Altstadt som vi bor på i två nätter.

Dag 3
Idag gör vi utflykt till det område sydost om Dresden som kallas Sachsiska Schweiz. Det är ett naturskönt landskap med höga sandstensklippor som möter oss. Vi börjar med ett besök i den mäktiga fästningen Königsten som ligger upphöjt på Kungsklippan. Ett tåg tar oss upp till fästningen, som började byggas redan på 1200-talet, och vi får en rundtur med audioguide. Sedan åker vi vidare till Bastei där flera av sandstensklipporna förbundits med broar. En sagolik utsikt över
Elbedalgången väntar oss. Middag på hotellet på kvällen när vi återkommer.

Dag 4
Vi checkar ut och lämnar Dresden för denna gång. Idag ska vi få prova det kulinariska från området. Ett första stopp i Jessen hos vinproducenten Weingut Hanke. Här provar vi 4 olika viner från gården. Sedan fortsätter vi till sparrisodlaren
Jacobs Hof i Beelitz där vi äter en sparrislunch och får en rundtur på gården. På eftermiddagen når vi Potsdam och där gör vi en bussguidning i denna historisk viktiga stad. Framåt kvällen anländer vi Seminaris Seehotel där vi ska bo i två nätter. Gemensam middag.

Dag 5
Frukost och därefter åker vi in till den, tidigare delade staden och världsmetropolen, Berlin. Brandenburg Tor, Checkpoint Charlie och Potsdamer Platz är bara några platser vi ser på vår stadsrundtur. Egen lunch i Berlin och sedan tillbaka till Potsdam för ett besök på slottet Sanssouci och dess fantastiska park som Fredrik den store lät uppföra på 1700-talet. Middag på kvällen.

Dag 6
Vi lämnar Potsdam och beger oss norrut. Mot Rügen och Sassnitz där vår färja mot Trelleborg väntar klockan 15:00. Gemensam mat ombord innan vi når land i Sverige. Därefter hemresa med ett kortare stopp längs vägen och hemkomst sen
kväll. Fyllda med minnen från en resa som både givit kunskap och upplevelser.

Pris: 11.800 SEK vilket inkluderar övernattning 5 nätter del i dubbelrum med middag varje kväll, 6 frukostar, 3 luncher, inträden, guidningar och utflykter enligt program, bussresa och reseledare.
Enkelrumstillägg 1.800 SEK

Välkommen med på en fantastisk resa önskar Ukna Busstrafik!

Avresa: 27 maj 2024
Hemresa: 1 juni 2024
Pris: 11.800:-
Via Åtvidaberg

Boka resa

Boka resa
Ukna Busstrafik AB är ett familjeföretag i andra generationen. Vi har mångårig erfarenhet av turism. Företaget bildades 1967 och har idag tjugo anställda med stort kunnande inom bussbranschen.
Kontakt
Kasinge, 594 73 Överum
Meny
Producerad av